A márciusi lakásbiztosítási kampány hajrájában, az utolsó tíz napban még több mint 100 ezer lakástulajdonos dönthet úgy, hogy szerződést vált – áll az Insura.hu friss közleményében. A biztosításközvetítő szerint így a kampány végére az ügyfelek száma elérheti a 250-300 ezret, akik új lakásbiztosítást kötnek vagy meglévőjüket módosítják.

A közlemény szerint az ügyfelek többsége, mintegy 90 százaléka, kedvezőbb feltételeket találhat a jelenleginél, ami nem meglepő, tekintettel arra, hogy az Insura.hu által közvetített lakásbiztosítási szerződések átlagos díja idén már csak 39 800 forint volt – ez közel 20 százalékos csökkenést jelent a tavalyihoz képest.

Különösen aktívak lehetnek az ügyfelek a kampány utolsó hetében, főleg annak első négy napjában. Fontos tudnivaló, hogy aki szerződést szeretne váltani, annak a felmondását legkésőbb április 2-án, kedden éjfélig kell megtennie a jelenlegi biztosítójánál.

Az Insura.hu felhívja a figyelmet arra is, hogy a tudatosan tájékozódó és váltani szándékozó ügyfelek akár 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett is megkaphatják ugyanazt a fedezetet, mint amelyet jelenlegi szerződésük nyújt. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik költséghatékony megoldást keresnek a jelenlegi gazdasági környezetben.

A kampány hatására várhatóan 1 százalékponttal nő a lakásbiztosítások magyarországi biztosítottsági aránya, ami jelenleg 72 százalék körül van. Ez azt jelzi, hogy bár a piac jelentős része továbbra is négy nagy szereplő kezében koncentrálódik, az ügyfelek aktív tájékozódása és a verseny élénkítése pozitív irányba változtathatja ezt az arányt.

Az Insura.hu független biztosításközvetítőként 17 biztosító termékeit kínálja 675 partnerén keresztül, online összehasonlító kalkulátorok és egy országos közvetítői hálózat segítségével. A lakásbiztosítási kampány hajrájában tehát még sokak számára nyílhat lehetőség arra, hogy jobb feltételekkel biztosítsák otthonukat, és ezzel hosszú távon is előnyös helyzetbe kerüljenek.