Magyarország egyik legnagyobb rendszerintegrátora, a Delta Systems Kft. és a vezető szoftverfejlesztő vállalat, az evosoft Hungary Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött – tájékoztatta a Delta Technologies Nyrt. az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint az együttműködés révén mindkét társaság magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztéseket valósíthat meg, amelyek növelik versenyképességüket a hazai és nemzetközi piacon. A Delta és az evosoft együttműködése a romló növekedési kilátások, a megrendelők szigorúbb elvárásai és az összetettebb fejlesztési igények mellett valósul meg.

Az evosoft Hungary Kft., amely a Siemens Advanta stratégiai partnere, az ipari automatizálás, hajtástechnika, orvostechnika, energetika és digitalizáció területén tevékenykedik. A vállalat több mint 1800 munkatársával Budapest, Miskolc és Szeged telephelyein dolgozik. A cég 2022-ben 34,4 milliárd forintos árbevételt ért el, míg adózott eredménye 3,4 milliárd forintra nőtt.

A Delta Systems Kft. a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, amely informatikai infrastruktúra megoldásokat nyújt az államigazgatás, az egészségügy és az oktatás területén. A társaság 2022-es árbevétele 17,3 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig 1,1 milliárd forintra csökkent.

A Delta Technologies Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában kereskednek. Az elmúlt évben a részvények árfolyama 31 és 46,6 forint között mozgott, a legutóbbi kereskedési napon 35 forinton zártak.