A napenergia egyre népszerűbbé válik a hazai vállalkozások széles köre számára is, köszönhetően a hasznosításával elérhető fenntarthatósági előnyöknek, a jelentős megtakarítási lehetőségeknek és a kormányzati támogatásoknak. Hamarosan ismét számos pályázat között válogathatnak az érdeklődők, amelyek sokat segíthetnek a napelemes rendszer telepítési költségeinek fedezésében, így téve jelentősen vonzóbbá a befektetést.

Spóroljon a céged is napelemes rendszerrel

A Wagner Solar Hungária hatékony támogatást nyújt napelem rendszerek telepítéséhez, amelyet a vállalkozások egy sikeres pályázati elbírálás után napelemes beruházásra is fel tudnak már használni. A cél minden esetben, hogy minél több cég számára is biztosítani lehessen olyan energiahatékony fűtési, hűtési és áramtermelési megoldásokat, amelyekkel hosszú évtizedeken át garantálhatóvá válik majd a hatékony és biztos energiatermelés.

Ma már teljesen nyilvánvaló, hogy nemcsak a magánháztartások számára jelent hatalmas előnyt és reális alternatívát a megújuló energia alkalmazása, hanem már a vállalkozásoknak is. Egy napelemes beruházás ma már akár 3-5 év alatt is megtérülhet a cégeknek, akár hálózati visszatáplálással, de anélkül is.

Mire lehet pályázni?

Kétféle új pályázati lehetőségről lehet mostanában hallani. Az első a nulla százalékos kamatozású GINOP Plusz-1.4.3-24 KKV Technológia Plusz hitelprogram, amely a főváros kivételével az ország egész területén felhasználható. 10-100 millió forintot lehet a pályázat során igényelni, s a forrást utána eszközbeszerzésre, képzési és tanácsadási szolgáltatásokra is fel lehet használni.

A második a vállalkozások energiahatékonysági fejlesztéseit támogató hitelprogram, amelyre mikro-, kis- és középvállalkozások, emellett pedig nagyvállalatok is pályázhatnak. Fontos kritérium, hogy a megvalósuló energiahatékonysági fejlesztés hatására az energiaigény legalább 30%-kal csökkenjen majd a kiindulási állapothoz képest. A forrás felhasználható többek között épületenergetikai fejlesztésekre, a megújuló energiafelhasználás növelésére, de az alkalmazott gyártási/szolgáltatási technológiák és eszközök energiahatékonyságának növelésére is.

Igényfelmérés, ajánlat és megvalósítás

A napelemes rendszerekkel nagyon sokat lehet spórolni. A Wagner Solar Hungária szimuláció segítségével be tudja mutatni a várható termelési adatokat és az elérhető megtakarítást. Ők nemcsak hatalmas szaktudásukkal és a hosszú működésük során megszerzett tapasztalataikkal segítik a cégeket, hanem pénzügyi megoldást is tudnak kínálni, hogy például a te vállalkozásod kiadásait is a napelemes rendszer telepítésével optimalizálni lehessen. Az általuk kínált különféle lízingkonstrukcióval, 0%-os hitellel ez ma már reális lehetőség akár a te cégednek is. Érdemes felkeresni a weboldalukat, az ajánlatkérés tényleg csak pár kattintás.