Az e-kereskedelem népszerűsége töretlen. Az online megrendelésnek köszönhetően a termékek gyorsan és legtöbbször sérülésmentesen kerülnek kiszállításra, amely nemcsak a futárszolgálat gondos munkájának köszönhető, hanem a termékek szakszerű csomagolásának is. 

A csomagolástechnikai eszközök megfelelő alkalmazása ennek tekintetében létfontosságú, hiszen a vásárlók elégedettsége múlik azon, hogy az Ön vállalkozása melyik csomagolási eszközt részesíti előnyben, és az adott anyag milyen minőségbeli jellemzőkkel rendelkezik. A megfelelő csomagolástechnikai kellékek alkalmazásával a termékek ‘gyenge pontjai’ kiküszöbölhetők és a raktározás, valamint a szállítás során is megőrizhető eredeti, ép állapotában. 

Melyek azok a nélkülözhetetlen csomagolástechnikai kellékek, amelyek hozzájárulnak a termékek épségének megőrzéséhez? Olvasson tovább és tudjon meg többet a csomagolástechnika elengedhetetlen eszközeiről!

Ezek a legfontosabb csomagolástechnikai eszközök – e-kereskedőknek!

A megfelelő csomagolástechnikai kellékek kiválasztása mind a szolgáltató, mind a vásárló számára nélkülözhetetlen, hiszen míg a szolgáltató oldaláról elvárt a termék teljeskörű védelme a rakodás, a pakolás és a szállítás alkalmával, addig a vevő sérülésmentesen, épen és eredeti állapotában kívánja megkapni a vásárolt termékeket -, egyszerűen felbontható formában, valamint kis mennyiségű csomagolóanyag felhasználásával.

Összességében elmondható, hogy a csomagolástechnikai kellékek kiválasztásakor tudatosan szükséges eljárni, és a termék megfelelő védelmén túl, a tökéletes vásárlói élmény biztosításának is előtérbe kell kerülnie. Az ideális csomagolóanyag kiválasztását befolyásolja a termék formája, típusa, törékenysége és a szállítás jellege egyaránt. Amennyiben szeretné megtalálni a legideálisabb csomagolástechnikai kelléket, akkor nézzen körül a Reményi Csomagolástechnika Kft. weboldalán!

A 3 legfontosabb csomagolástechnikai kellék

A csomagolástechnikai termékek elsődleges szerepe, hogy a küldeni kívánt termék biztonságos, sérülésmentes és ép állapotban megérkezzen a megrendelőhöz. Vannak olyan kellékek, amelyek elengedhetetlenek ennek a célnak a teljesítéséhez – legyen szó ragasztószalagról, térkitöltőanyagról vagy magáról a dobozról – mind szükséges kelléke a csomagküldésnek.

1. Térkitöltő anyagok szerepe

A térkitöltő anyagok nélkülözhetetlen elemei a csomagolásnak, amennyiben fokozottan törékeny terméket kíván küldeni. A térkitöltő anyag kiválasztásának is megvan a kulcsa, hiszen érdemes kifejezetten a termék jellegzetességeihez igazodó típust választani. Hogyan? Segítünk benne!

Hogyan válasszon térkitöltő anyagot?

Számtalan típussal találkozhat a piacon, azonban a legközkedveltebb térkitöltő anyag a térkitöltő chips, amely népszerűségét kis térfogattömegének köszönheti. Olyan ömleszthető anyag, amely könnyen adagolható, higiénikus, valamint tökéletesen körülveszi a terméket. A legjobb benne, hogy biológiailag lebomló típusa is kapható, így a környezetterhelése is alacsony.

A levegővel felfújt fólia is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, melyet hatékonyságának, valamint alacsony tömegének köszönhet. A fólia leginkább olyan termékek védelmére szolgál, amelyek egyszerűbb alakkal rendelkeznek, hiszen így a felfújt fólia minden oldalát kiválóan védi. Nagyobb értékű termékek biztosítására a habosított tasak tökéletes, amely maradéktalanul képes felvenni a termék alakját, csökkentve a rá ható erőhatások erősségét. 

2. Dobozok és borítékok

A csomagküldés legalapvetőbb terméke a kartondoboz, vagy a boríték. Dobozok ma már számtalan méretben kaphatók, így szinte mindenféle termék elszállítható a segítségükkel. A nagy teherbírással rendelkező standard dobozokon túl önzáró dobozokkal is találkozhat, amelyek megkönnyítik a doboz lezárását és kinyitását. Ehhez a típushoz plusz ragasztószalagra már nincs szükség, hisz a doboz rendelkezik már egy ragasztócsíkkal. 

Borítékok tekintetében a légpárnás borítékoknak van a legnagyobb népszerűsége, hiszen kisebb termékeket kifejezetten kényelmesen és biztonságosan el lehet küldeni segítségükkel. Külső rétege nátronpapír, amely óv a szennyeződésektől és a különböző környezeti hatásoktól. 

3. Ragasztószalagok

Mit érne a csomagolás megfelelő minőségű, strapabíró és erőteljes ragasztószalagok alkalmazása nélkül? A ragasztószalagoknak is több típusa ismert: Csomagküldéshez a leggyakrabban alkalmazott típus a  hagyományos dobozzáró ragasztószalag.Léteznek még PP szálerősített szalagok, kétoldalas ragasztószalagok, biztonsági tapadószalagok, jelölőszalagok vagy nyomtatott szalagok egyaránt – ezek is hozzájárulhatnak az eredményes csomagküldéshez.

Látogasson el a Reményi Csomagolástechnika Kft. weboldalára és találja meg Ön is a vállalkozása számára legideálisabb csomagolástechnikai kelléket!

// Marketing: DLX MEDIA