Az AKKO Invest Nyrt. konszolidált árbevételében és EBITDA-jában is jelentős növekedés következett be tavaly, amint azt a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett jelentésük is alátámasztja. A vagyonkezeléssel foglalkozó cég árbevétele 35 százalékkal, 38,2 milliárd forintra nőtt, míg az EBITDA-ja 17 százalékkal, 3 milliárd forintra emelkedett.

A vállalat teljes átfogó eredménye 16 százalékkal, 1,2 milliárd forintra nőtt 2023-ban, az egy részvényre jutó eredmény pedig 34,9 forintra emelkedett. Az AKKO Invest elsősorban saját vagyonát fekteti be, célja a leányvállalatokban elért vagyongyarapodás és értéknövekedés elérése.

A cég tavaly több jelentős tranzakciót is végrehajtott, amelyek közül kiemelkedik egy irodaház 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlása a XI. kerületben. Az AKKO Invest legnagyobb leányvállalata, a NEO Property Services rekord árbevételt és eredményt ért el tavaly, és jelentős, 2,1 milliárd forintos osztalékot fizetett az anyacégnek.

A társaság hosszú távú stratégiájában további akvizíciókat tervez, és hangsúlyt fektet az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelésre kiemelt területeken.

Az AKKO Invest részvényei a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában szerepelnek, árfolyamuk az elmúlt évben jelentős ingadozást mutatott, 183 és 296 forint közötti sávban mozgott. Az AKKO Invest által elért jelentős eredmények és a vállalat által végrehajtott stratégiai lépések megerősítik a cég piaci pozícióját és növekedési kilátásait.