A Vertikál Group Nyrt. befejezte dombóvári üzemének 2,5 milliárd forintos fejlesztését, amely az üzem környezetterhelésének csökkentését és hosszú távú fenntartható működését célozza.

Önerő és támogatások

Az összeg 50%-át a cég saját forrásaiból és banki hitelből, a másik felét a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz támogatásából finanszírozták.

Technológiai újítások

A fejlesztés révén a cég saját technológiájával előállított, újrahasznosított anyagok felhasználása hangsúlyosabbá válik, csökkentve az új műanyag-alapanyagok igényét.

Energiatakarékos megoldások

A 4580 négyzetméteres területen megvalósult funkcióváltás mellett egy hibrid napelemes rendszert telepítettek, amely az üzem és a belső épületek energiaigényét is kielégíti.

Körforgásos gazdaság előmozdítása

A Vertikál Group az elsők között valósítja meg a körforgásos gazdaság koncepcióját a magyar környezetgazdálkodási piacon.

További tevékenységek

A cég 2023. július 1-től öt régióban, több mint 300 településen, egymillió lakos számára lát el hulladékgazdálkodási feladatokat és több mint 30 hulladékkezelő létesítményt működtet.

Tőkepiaci lépések

A Vertikál Group 2022-ben bevezette részvényeit a Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformjára, a BÉT Xtendre, és novemberben tovább erősítette tőkepiaci jelenlétét egy zártkörű részvényértékesítéssel.

Jövőbeli tervek

A társaság további fejlődést tervez 2024-re a hulladékkezelési- és gyártási kapacitás növelésében, technológiai fejlesztésekben, és a tőkepiaci jelenlét elmélyítésében.

Gazdasági eredmények

2022-ben a cég 7,449 milliárd forint nettó árbevételt és 797 millió forint adózott eredményt ért el, főleg műanyagipari gyártásból származó bevétellel.