Ajándékot adni a gyermekednek kifejezetten könnyű feladat, egy olyan dologgal meglepni viszont, amelynek tényleg örül, és nem hiszti, sírás vagy a játék félrehajítása az eredménye, na az már egy igencsak fogós kérdés.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkkel megpróbálunk némi segítséget nyújtani a bajban lévő szülőknek, és összegyűjtünk benne olyan ötleteket, amelyek nagyszerűen működhetnek. 

Vászonkép a kedvenc mesehőséről

Sam, Bing nyuszi, Dóra, Bob, Henry – valószínűleg nincsen olyan lurkó, aki ne imádná ezen mesehősök valamelyikét, és ne látná szívesen a képüket a szobájában. Ezért is lehet kifejezetten jó ötlet a gyermeked születésnapjára, gyermeknapra vagy karácsonyra rendelni egy, a kedvenc mesehősét ábrázoló vászonképet a Vászonkép Szalon csapatától.

Szerencsére az interneten elérhető képválaszték óriási, így bőven van miből válogatni. Ám ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségű fotót tudd megtalálni a vászonképhez, egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan jársz el a Google-ben való keresgélés során.

Ki kell szűrnöd azokat a kicsi képeket, amelyekkel egyáltalán nem lehet mit kezdeni, méghozzá úgy, hogy lenyitod az eszközök, majd a méret menüt, és kikeresed a “nagyobb mint” lehetőséget. Hogy itt melyik opció mellett teszed le a voksodat, az csakis a célodtól függ. 

Abban az esetben, ha egy faliképet szeretnél a választott fotóból, akkor a nagyobb mint 4 MP lehetőség a megfelelő opció számodra. Amennyiben viszont kisebb felületre szánod, akkor egy kisebb kép is elég lesz majd.

Rajzkészlet

A gyerekek többségénél már egészen kicsi kortól kezdve megfigyelhető az érdeklődés az alkotás iránt, ezért egy rajzkészlet nagyszerű ajándékötlet lehet a lurkód számára. Ösztönzi a kreativitását, segít kifejezni a művészi tehetségét, és évekig használható. 

Ráadásul a ceruzáktól az ecsetekig mindent tartalmaznak, amire az alkotáshoz szükség lehet. Sok esetben még egy állványt is, amelynek a segítségével a gyerkőc büszkén mutathatja be a műalkotásait.

Abban az esetben pedig, ha netalántán még mellé egy mágneses rajztáblát is választasz, akkor az akár oktatási célokra is használható, például a betűk és a számok, illetve az alapvető matematikai ismeretek elsajátítására.

Jelmez

Mint ahogy fentebb is írtuk már, a legtöbb gyerkőcöt kiskorában elbűvölik a különböző filmek és a tévéműsorok szereplői, így a vászonkép mellett szintén jó ötlet lehet a gyermeked kedvenc karakterét ábrázoló jelmez egy varrónővel való elkészíttetése. Hidd el, le sem akarja majd venni!

Persze ezt a listát még bőven lehetne mivel folytatni, de véleményünk szerint a fentebb felsorolt ötletek már jócskán adnak kiindulóalapot. Jó keresgélést kívánunk, és reméljük, hogy sikerül majd egy olyan dolgot találnod, amellyel mosolyt csalsz a gyermeked arcára!