A nyílászárók cseréje során az egyik legfontosabb kérdés az, hogy mégis mennyibe fog kerülni az egész beruházás. A végső összeget több tényező befolyásolja és sok esetben nem érdemes a spórolásra helyezni a hangsúlyt. A beltéri ajtók az otthonunk hangulatát, de a komfortérzetet is nagymértékben befolyásolják, ezért sem mindegy, hogy melyiket választjuk.

Tényezők, amelyekre figyelni kell

Az RS Ablak műanyag bejárati ajtó mellett a beltéri változatok kiválasztásában, beszerzésében és beszerelésében is tud segíteni. Az első lépés minden esetben az, hogy megtaláljuk a megfelelő szolgáltatót, szakembert, aki az egész műveletben segíteni tud. Fontos, hogy olyat válasszunk, aki több referenciát is fel tud mutatni, és a vásárlói visszajelzések is egyértelműen pozitívak. Ha ez megvan, akkor rátérhetünk a beltéri ajtó kérdésére. Itt az első kérdés az, hogy pontosan milyen célra vásároljuk: lakásba vagy irodába? Szükség van valamilyen speciális kialakításra, például tűz- vagy hanggátlásra?

Amint az alapokat meghatároztuk, át lehet térni a típusra. Elérhető fóliás, dekorfóliás, tömör, üveges és ezek kombinációja is. Végül pedig jöhet az árfekvés, a megálmodott paraméterek alapján megnézhetjük az elérhető beltéri ajtók árlistáját. Sok esetben találkozhatunk azzal, hogy nem feltétlenül a legolcsóbb lesz a legjobb választás, sőt! Sokkal eredményesebb az a megközelítés, ha az ideális ár-érték arányra törekszünk.

Ezt leginkább a műanyag ajtók választásával érhetjük el, amelyek költséghatékonynak számítanak, de több területen is kiemelkedőbbek, mint a fa vagy alumínium változatok. A teljesen műanyag beltéri ajtók beépítése azért is jó választás, mert kiváló szigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. Kevesebb hang fog beszűrődni a többi helyiségből, ha pedig melegen vagy hidegen szeretnénk tartani a szobát, abban is segíteni fog a modern nyílászáró.

Széles választékban érhetőek el

A közhiedelemmel ellentétben a műanyag ajtókat nem csak fehér színben lehet beszerezni. Ma már széles színpaletta érhető el, akár olyat is választhatunk, ami a fa természetes mintázatát, hatását másolja le. A műanyag költséghatékonyabb, mint a fa, és kevesebbet is kell ápolni, kezelni. Nem kell tartani a vetemedéstől és az esztétikai sérülésektől. A műanyag beltéri ajtó tisztítása nagyon egyszerű, a karbantartási igénye pedig minimális.

A beltéri ajtó fontos lakberendezési elem

A választásnál mindenképpen a hosszú távú célokat kell szem előtt tartani. Nem szeretné senki sem évente lecserélni a nyílászárókat. A funkcionalitás és az esztétika egyaránt fontos. Új építésű házba sokkal egyszerűbb dolgunk van megtalálni a megfelelő beltéri ajtót, mert ott még lehet alakítani, változtatni a méreten, formán. Ha felújításról beszélünk, ott már kötöttebbek a lehetőségek, hisz nem mindenki szeretne a fal szélesítésével, kiütésével foglalkozni. A legfontosabb minden esetben az, hogy először felvegyük a kapcsolatot egy szakemberrel.